Groentje tussen de groente

Na een paar maanden gegeten te hebben volgens ‘De Voedselzandloper’, was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Dat wil zeggen: nieuwe recepten. Ik at eerst gewoon wat ik ‘mocht’ eten, maar niks meer en niks minder. Online vond ik allemaal geweldige websites met recepten. Bijvoorbeeld deze: www.voedselzandloper-recepten.nl Er ging een wereld voor me open.

Groentje tussen de groente

Vol goede moed ging ik naar de supermarkt. Enthousiast pakte in een boodschappenmandje en ik haalde het lijstje uit mijn tasje. Maar toen kwam het. Wat was het eigenlijk wat ik allemaal nodig had? Zoete aardappel? Kruiden vinegraitte? Venkel? Koolraap? Ik had werkelijk geen idee wat het was! En die arme vakkenvuller van de Albert Heijn had toch even pech dat hij net de groenteafdeling opkwam lopen. Hij mocht mooi alles voor me opzoeken. Beetje awkward, maar ach, eens moet de eerste keer zijn en alle begin is moeilijk. Vol trots ging ik met mijn overvolle boodschappentas naar huis. Nu nog de recepten uitproberen. Koken is ook al niet mijn sterkste kant. Ik had er zelfs een hekel aan. Maar opgeven is geen optie.

De komende tijd zal ik op mijn blog leuke receptjes plaatsen die ik heb uitgeprobeerd. Ik ben geen keukenprinses en ik weet ook niet of ik dat echt ooit zal worden. Maar daarom kan ik het juist misschien heel makkelijk uitleggen hier. Ik zal in ieder geval mooie foto’s maken en vertellen hoe het smaakt!