Kabeljauw, zoete aardappel en courgette

Het eerste gerecht dat ik heb gemaakt, dat echt een beetje culinair is, lukte nog goed ook. Het was een hele zoektocht door de supermarkt en tijdens het koken moest ik honderd keer het recept lezen voor ik door had wat ik nou eigenlijk moest doen. Wie raspt er namelijk nou een courgette? Dat was nog nooit in me opgekomen. Maar als je het met flink wat olijfolie en basilicum daarna in de oven legt, wordt het wel erg lekker!

De kabeljauw heb ik gewoon in de koekenpan gedaan. Bakken in kokosvet en wat viskruiden en kurkuma toevoegen. Het rode sausje is gewoon biologische tomaten ketchup, met een eetlepel bouillonpoeder erdoorheen.

De aardappeltjes zijn eigenlijk geen aardappeltjes. Het heet zoete aardappel en zoete aardappel is een wortel. Dat is mooi, want de koolhydraten laat ik bijna altijd weg. De zoete aardappels liggen in de supermarkt wel bij de echte aardappels. Je kunt ze ook op dezelfde manier bereiden. Ik had ze nu op een bakplaat gelegd en ingespoten met olijfolie. 40 minuutjes in de oven en ze zijn echt superlekker!

Kabeljauw Zoete Aardappel en Courgette