Het gezondste dagje Amsterdam

Onlangs logeerde ik bij mijn broertje en schoonzusje. Ze hebben een prachtig appartement in Amsterdam, dus op zich is dat al cool! De volgende ochtend moest mijn broertje werken en hadden schoonzus en ik een ontzettend gezond dagje gepland.

Het begon allemaal met het koken van een gezond ontbijtje in de keuken. Dat moesten we dan wel languit op de bank opeten, onder het genot van een aflevering van ‘New Girl’. Toen was het tijd voor actie. Sportkleren aan, geen getreuzel of geklaag, maar hoppa, 6 kilomter hardlopen door het Vondelpark. Ik vond het zo gezellig en zo hip en zo sportief om te doen! Te leuk gewoon. Maar aangezien ik van de krachttraining ben, dacht mijn arme lichaam er anders over. Wat een spierpijn had ik erna zeg. Maar dat was dan maar zo. De rest van de dag had ik niet eens tijd om daarover na te denken, want we moesten naar de eerste locatie van onze superfoods- en drinks tour: Dr. Blend. Een leuk winkeltje waar je alle soorten smoothies kon bestellen. We besloten voor het meest populaire op dit moment te gaan: de groene smoothie. Best lekker, spinazie door een rietje!

SLA

De tweede stop was in een winkel genaamd ‘Delicious Food’. Hier verkopen ze zoveel superfoods, noten, zaden, meel, granen, sapjes, haver, echt alles. Ik wist niet waar ik kijken moest. Ik kon zeker niet weggaan, zonder een enorme zak gezonde nootjes.

SLA 3

De laatste locatie was meteen het juweeltje van de dag: Restaurant SLA (www.ilovesla.com) Denk aan de Subway, maar dan met de meest verse en gezonde groentes, sapjes en theetjes die je kunt bedenken. En hoe gezonder, hoe lekkerder. Dat ervaar ik steeds meer. We hadden allebei toch een heerlijke maaltijdsalade. Ongelooflijk. Ook was het grappig dat we allebei superhyper werden van de winkel zelf. Overal lagen boeken over het onderwerp (ook De Voedselzandloper, daar is het restaurant mede door geinspireerd). Mijn schoonzus en ik voelden ons er meteen zo ‘begrepen’ en ‘er niet alleen in staand’.

SLA 2

WAT EEN TOPDAG!!