Van voedselzandloper naar groentevrouw

Na tien weken ‘voedselzandloper’ was ik 4 kilo kwijt. Nu deed ik het al meer dan 20 weken en nog steeds was ik 4 kilo kwijt. Dat ik niet opnieuw aankwam was natuurlijk mooi. Het werkte op zich nog steeds. Toch zou ik het allemaal wat spannender vinden als er weer wat zou gebeuren.

Na 7 weken sporten was mijn vetpercentage 3,5% gedaald en was ik op meerdere plekken centimeters kwijt. Het verontruste me alleen dat ik vanuit verschillende hoeken hoorde dat het zo belangrijk is aanvullend te eten als je een zwaar sportschema hebt.

Ik was onrustig, wat te doen?

Ineens kwam het antwoord uit de lucht vallen toen ik een zonnebankje nam. Bij de zonnestudio lagen folder van LAPT in Amersfoort (http://www.lapt-amicitia.nl). Een personal trainer voor voeding. DAT was precies wat ik nodig had en ik mocht nog een verjaardagswens doorgeven… Bingo.

Voor mijn eerste gesprek moest ik een aantal dagen precies opschrijven wat ik at en dronk en hoe laat.

Het eerste gesprek vond plaats op 4 april. Ik had verwacht dat ik hier en daar wat aanwijzingen zou krijgen en met een gerust hart weer verder kon gaan met mijn gezonde en sportieve levensstijl.

Ik moest zo’n beetje alles veranderen en omgooien. En wat leerde ik veel nieuwe dingen over eten en mijn eigen lichaam. Ongelooflijk. Ik sta er nog steeds versteld van.

Nu houd ik mijn al 5 weken aan deze nieuwe levensstijl. Ik schrijf nog steeds elke dag op wat ik eet en drink en hoe laat en wanneer ik sport. Mijn personal trainer van LAPT stuurt me meerdere mails per week met opmerkingen, tips en ook steeds vaker complimenten! Het gaat nu zo goed! Al was het begin best zwaar en helemaal niet leuk.

Het totale consult duurt 6 weken, maar de levensstijl gewoon de rest van mijn leven. Heb ik besloten. Want dit voelt echt zo goed en het werkt echt. Dat merk ik namelijk op alle gebieden van mijn leven: ik slaap ineens goed, ik heb geen dipjes door de dag heen, ik heb veel energie en ik voel me gewoon awesome. Dat ik daarnaast ook nog mooie spieren krijg en nu al zit te bedenken welke bikini’s ik deze zomer allemaal kan gaan kopen.. Dat is natuurlijk ook mooi meegenomen, maar het ‘goed voelen en gezond zijn’ staat zeker bovenaan!

De komende dagen zal ik bloggen over de weken tijdens dit consult met alle bizarre dingen die ik heb moeten doen en nog steeds doe en ook waarom ik het doe. Vooral waarom ik het doe en wat het verschil maakt.

Van voedselzandloper naar groentevrouw