De Voedselzandloper

“Dit boek moet je echt eens lezen, echt iets voor jou”, zei mijn schoonzusje tegen mij. Heel toevallig waren we dat weekend op een familieweekend in de middle of nowhere. Zelfs het internet op mijn telefoon deed het regelmatig niet in het superschattige, maar superoude huisje ergens in Drenthe. Killing. Perfecte timing om een boek te lezen. Mijn schoonzusje liet me de bladzijde zien waarop ‘de voedselzandloper’ stond afgebeeld. Bovenin staan producten die je meestal eet en onderin staan de vervangers hierdoor. “Wat belachelijk!” oordeelde ik meteen. Dat kan toch helemaal niet. Geen brood, geen pasta, bijna geen zuivel… Dan val je toch om?! “Nee hoor”, zei mijn schoonzusje vrolijk.

De Voedselzandloper2

Het kaartspelletje met z’n allen aan tafel en de wandeling over de hei sloeg ik over. Mijn interesse was toch gewekt. Ik las het boek in één keer uit. “Ok, twee weken”, zei ik tegen mijn schoonzusje. “Daarna heb ik pas reden om te zeggen wat ik ervan vind. Ook al weet ik nu al dat het niks wordt. Kom maar op met die havermoutpap dan.”

De twee weken waren nog niet om en ik wist al dat ik nooit meer terug zou gaan naar mijn oude voedingspatroon. Ik voel me fitter, mijn buik is nooit meer opgezet (behalve bij veel stress dan) en al die nieuwe recepten zijn nog lekker ook!

Onlangs ben ik begonnen met een personal coach en een voedingsconsult en daarom zijn er nu al wel weer wat dingen gewijzigd. Maar op veel punten blijf ik ‘voedselzandloperproof!’ en dat is echt heerlijk. Ideaal toch, zo’n schoonzusje!

De Voedselzandloper1

3 thoughts on “De Voedselzandloper”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>