Zoete aardappel

12931083_1537502909891782_1957878513251788314_n

Of ook wel: bataat. Wat een geniale groente. Het heet aardappel, maar het is eigenlijk een wortel. Een groente dus! Ik gebruik het als basis voor megaveel topgerechten. Hoog tijd om wat tips te delen.

Hoe bereid ik ‘m? Ik doe de aardappel een uur op 180 graden in een heteluchtoven. Dan issie zo zacht dat je er van alles tussen kan doen als je ‘m opensnijdt:

* Huttenkase, zalm en courgette (mijn persoonlijke favo vulling!)
* Aubergine, tomaat en mozzarella (soort Griekse Mousaka krijg je dan)
* Sla en zelfgemaakte tonijnsalade
* Feta, runderreepjes en paprika
* Je kunt eigenlijk alles verzinnen wat je lekker vindt…

Ook kun je de zachte aardappel stampen en stamppot maken met bijvoorbeeld:

* Boerenkool, vegetarische spekjes (ik ben anti varkensvlees, vandaar), geitenkaas en paprika
* Andijvie, runderrookworst, paprika
* Hutspot
* Enzovoort

Veel plezier met de zoete bataat en eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>