Personal Training

Vandaag mijn eerste officiële les Personal Training gehad! Ik was best een beetje zenuwachtig. De les voor mij liep iets uit en toen zag ik al hoe een best gespierde man helemaal stuk ging. Dat beloofde veel goeds! Mijn les was gericht op benen en billen. Auw! Ik heb nieuwe oefeningen gedaan, waar ik half bij op de kop hing, maar ook bijvoorbeeld de bekende walking lunges.

13000235_1540385199603553_36230637022286370_n

Of ik de oefening nou al wel of niet kende, het was allemaal nieuw. Ik leerde namelijk een nieuwe manier van trainen. Of eigenlijk: ik leerde écht trainen. Vergeet de setjes van 3×10 of 4×8 maar. Het gaat erom dat je doorgaat tot je niet meer kunt. En dan doe je er nog 3 en word je letterlijk door je trainer opgevangen. Dat was wel even anders dan ik gewend ben!

Vooral het gevoel in m’n benen was raar: een hete gloed die door je benen stroomt. Soms van onder naar boven, soms alleen aan de binnenkant. Heel bizar en nee, niet fijn! Maar met fijn bereik je niks. Ik moest mezelf tijdens de training steeds voorhouden dat dit écht is wat ik wil. Dat het de pijn waard is. Anders lukte het me helemaal niet. Je hoofd kan je lichaam goed in de weg zitten zeg! Maar ook helpen, als je de knop omzet.

Eenmaal buiten kon ik de koppeling van m’n mooie nieuwe auto bijna niet meer induwen, haha! Maar ik voelde me zo voldaan en gelukkig! Dit was echt superleuk! Ook al deed het zo pijn! Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar geluk heeft blijkbaar echt iets te maken met uit je comfort zone gaan en jezelf overwinnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>