Smoothies en Skirts

Legally Blonde is één van m’n favo movies ever. Het mode meisje dat rechten ging studeren. Wat een geweldige combi. Ik wilde altijd zijn als Elle Woods. Hip, vrolijk, slim, blond én roze. Zij reed in een cabrio, dus dat kwam op mijn bucketlist. Ruim tien jaar later deed ik het ook! Ze ging als bunny naar een feestje, dus dat was ooit mijn carnavalskostuum. Ik leende een weekend een chihuahua, maar die werd ongesteld en kefte de hele nacht door, dus na wat selfies en een nieuw kleed mocht die weer terug naar haar baasje. Elle ging studeren en werken maar wél in de leukste outfits. Dat wilde ik ook. En wat ik het allerliefste wilde was zo’n nagelstyliste als Elle ook had. Wat er ook aan de hand was, de oplossing was: nieuwe nagellak! En je hart luchten bij de styliste. Ik ben al jaren dankbaar voor mijn nagelstyliste Carmen. Alsof ze zo uit die film komt stappen, alleen is ze honderd keer mooier! Toen mijn nagels laatst in de meest actuele versie werden gelakt (paars, rosé en wit. Blijft drie weken zitten, is dus handig op werk, maar ook hip, weer een vinkje voor op mijn wannabe Elle lijstje) vroeg Carmen waarom ik niet meer blog. Ik zuchtte en vertelde dat ik teveel leuk vind en niet weet welke kant ik op moet. “Maar dat is juist zo leuk”, zei ze enthousiast. “Je moet juist gewoon overal over schrijven. En niet te kort hé! Ik wil de verhalen net zo lezen als wanneer je ze hier in de nagelstudio zou vertellen.”

Mijn hippe nagellak is inmiddels bijna aan vervanging toe.. Maar die blog staat nog steeds niet online. Veelzijdig is niet verkeerd. En deed me denken aan Elle Woods. Twee uitersten samen die een perfecte combi vormen. “Zal ik mijn blog ‘Smoothies en Skirts’ noemen?” had ik Carmen geantwoord. “Dan kan ik alle kanten op. Smoothies voor de gezonde leefstijl, met eten en sporten, waar ik graag mee bezig ben en ‘Skirts’ als synoniem voor alle feestjes en gekke dingen die ik meemaak.” Ik weet dat Carmen mijn verhaaltjes gaat lezen. En misschien vinden anderen ze ook wel leuk. Ik word er in ieder geval blij van. Dus bij deze mijn eerste verhaaltje op mijn blog waarbij het alle kanten op kan. Met twee totaal verschillende dingen combinaties maken, zorgt er misschien wel voor dat je écht alles uit het leven haalt. Oh, en ik train voor de halve marathon in september. Maar wel in een prinsessenjurk in Disneyland. Leuk voor mijn blog tegen die tijd, dat wordt iets met een idiote combi als ‘Zweet en Glitters’. Tot die tijd hoop ik dat ik het lef heb nog meer verhaaltjes te plaatsen. Als ik een glitterpen had, had ik daarmee deze blog ondertekend en had ik er parfum op gespoten. Net als Elle altijd deed. Al die levenslessen van haar zullen me in ieder geval altijd bijblijven. En die van Carmen zeker weten ook. Ik weet in ieder geval al wel welke kleur ik mij nagels de volgende keer wil: roze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *