Pauwtjes & Blauwtjes

Vol spanning keek iedereen in de tent naar het grote rad op het podium. Iemand in een hysterisch gekleurd pakje had er net aan gedraaid. Het rad ging steeds langzamer en…. Stop. “Boybands & Girlsbands!” gilden m’n vriendinnetje en ik tegelijk. Hadden wij even geluk. Het was een snikhete dag, het festival was nog veel mooier dan we hoopten. Alles stages en tenten waren gebouwd alsof je in de film zat. In grote letters dreef het woord ‘Hollywood’ op het water. En onze favo plek, was Toy Story! We hadden net ‘Q music de foute party’ gehad en nu kwam dat rad. Ik zag ook muziekstijlen erop staan die ons wat minder leuk leken. Dus we hadden écht geluk.

Wat zou het toch lekker zijn als je gewoon aan zo’n rad kon draaien. Gewoon als je het zelf even niet meer weet. Wat zal ik eten vanavond? Draai maar aan het rad. Welke sport ga ik doen? Draai maar. Zal ik wel of geen appje sturen? Hoppa, vraag het rad. Ook wel saai natuurlijk. Dag, creativiteit. Ik keek nog eens om me heen. Iedereen was leuk aangekleed voor het festival. Ik had er natuurlijk weer een week over gedaan om te bedenken wat nou de perfecte outfit zou zijn voor dit feestje. Zo’n rad zou dan wel handig zijn. Hoef ik me niet steeds zo druk te maken om niks. En wat als je een keer een minder goede keuze maakt. Nou en? Dan loop je maar een blauwtje. Een blauwtje met pauwtje, zoals m ’n vriendin en ik al grijnzend hadden bedacht in de partybus hierheen. Onze opblaaspauwtjes waren vandaag aan de beurt om mee te feesten. En toen ik erachter kwam dat mijn outfit precies matchte met de outfit van Pauwtje, wist ik dat ik zo’n rad gewoon eigenlijk helemaal niet nodig heb!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *