Music & Moments

“Ok, het volgende liedje zegt wat over jou deze avond!” Vol spanning kijken we naar mijn telefoon. Ik druk op shuffle en uit alle muziek die ik op mijn telefoon heb staan, komt er nu een liedje. “Oh nee, niet die hoor!”, roep ik. “Okee, nu jij!” En we doen het nog een keer. Een leuk, beetje verslavend spelletje dat mijn vriendinnetjes en ik vaak doen voor we de deur uitstappen en ergens heen gaan. Het slaat natuurlijk nergens op, maar het blijft grappig. Eigenlijk kijken we er nooit op terug en vergeten we weer welke liedjes we ‘hadden’. Behalve die ene keer toen we het kinderliedje ‘de kapper’ hadden en we op een festival ook echt bij de kapper terecht kwamen en veertjes in ons haar lieten zetten! Misschien zit er toch iets van waarheid in soms…?

Er komen duizenden dingen in mij op als ik aan muziek denk. Helaas kan ik zelf niet zingen en heb ik de dwarsfluit- en gitaarlessen al lang geleden vaarwel gezegd. Des te meer respect heb ik en plezier beleef ik voor en aan iedereen die wél kan zingen en muziek maken. Ik ben gemaakt om ervan te genieten, dat is ook belangrijk toch! En alle leuke mensen die ik heb leren kennen door muziek, hoe leuk is dat. Alle mooie plaatsen, steden, landen die ik heb mogen bezoeken voor concerten. Alle toffe bands die ik mag volgen, zelfs eentje helemaal vanaf het begin. @rondemusic ga ik dit najaar hopelijk voor de 100e keer live zien. Over een maandje vlieg ik met m’n vriendinnetje naar Schotland voor twee dagen voor een concert van @littlemix en zo kan ik nog wel even doorgaan. Muziek is er gewoon altijd en helpt altijd. Als ik blij ben, maakt het me blijer, als ik verdrietig ben, steunt het me. Dat hoef ik niet uit te leggen, dat heeft iedereen wel. Dat hoop ik in ieder geval. Laatst had ik een fotoshoot en toen ik zat te poseren, kwam de fotograaf ineens met een leuk idee. Hij rommelde even in de kast en gaf me deze koptelefoon. Ik werd meteen helemaal blij en meteen hadden we een rijtje leuke foto’s. En nu heeft hij ‘m ook nog zo cool bewerkt. Nu heb ik de perfecte foto van mij en mijn liefde voor muziek!

Foto: Victor van Dijk @victor.van.dijk victorvandijk.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *