Fitness chick

Na jarenlang in de sportschool had ik alle lessen eigenlijk al wel gezien. Ik wilde wel een nieuwe uitdaging. Eigenlijk vond ik fitnessen ook het allerleukste. Maar al die apparaten en spullen… Ik wist nooit zo goed wat ik ermee moest. Dan zag je al die brede, gespierde gasten en die fitness chickies die zo hard en doelgericht aan het trainen waren… Dat wilde ik ook!

In de zaal lopen altijd van die fitnessinstructeurs rond, dus ik ben het maar gewoon gaan vragen. Hoe word ik ook zo’n fitness chick?

Meteen de week erna kreeg ik een gesprek. Eerst gingen we doelen stellen. “Dus je bedoelt een body change?” zei mijn personal trainer. “Dat klinkt wel heel heftig…”, antwoordde ik. “Nee, schrijf maar op!” zei hij. Ik werd op allerlei plekken gemeten en mijn vetpercentage werd berekend. Ik had een percentage van 25%. Ik viel bijna om. “25 procent is echt zoveel!”, zei ik. Hij verzekerde mij dat het wel meeviel, maar dat we het zeker terug konden gaan brengen. Ik kreeg een schema voor 6 weken met allemaal hele interessante oefeningen. Allemaal dingen die ik nog nooit had gedaan.

Ik keek de hele week uit naar de eerste trainingsavond. Wow, wat was het leuk, maar ook heftig en best moeilijk! Ik kende alle technieken van de oefeningen nog niet en moest me heel goed concentreren om alle bewegingen goed uit te voeren. Uiteindelijk heb ik 2,5 uur getraind en ik voelde me zo goed! Wat een adrenaline kick! Dat ik dit nog nooit eerder had geprobeerd, ik kon er niet over uit. “Morgenochtend ben ik er weer!” zei ik tegen mijn trainer. “Oh, echt? Daar hou ik je aan…”, zei hij.

De volgende ochtend snapte ik wat hij bedoelde. Ik kon amper mijn pink optillen. Wat een spierpijn. Ik had zelfs pijn op plekken waar ik niet eens wist dat je daar pijn kon hebben. ‘Hoe kom ik serieus mijn bed uit?’ dacht ik. Uiteindelijk ging het wel en ik strompelde naar de sportschool. “Ben je daar eindelijk?” zei mijn trainer. Ik keek nogal moeilijk en hij moest lachen. “Rustig aan he, goed naar je lichaam luisteren”, gaf hij als tip. Dat ging ik dan maar doen.

Om straks het verschil te kunnen zien, bij elke meting een foto.

Fitness chick

 

4 thoughts on “Fitness chick”

  1. diehard!!! echt heel kknap van je! al wil ik het allemaal niet weten als jij dat vetpercentage hebt, OMG! maarreh…geen lauren worden he haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>